Brouwerij

Recept voor Orval

Vissoep met Orval


Dit recept wordt u aangeboden door Ambassadeur Orval :

Eet & Biercafé De Beiaard

Oude Markt, 24,
7511 GB Enschede, 
Nederland


Ingredienten :

- 400 g kabeljauwfilet in blokjes gesneden
- 150 g voorgekookte sampi’s/garnalen
- 1 halve rode paprika, 1 wortel, 350 g prei wit, 2 takjes selder, ¼ venkelkooi
- ½ chilipeper zonder zaad en fijn gesneden
- 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout
- 2 dl Orvalbier en 2 dl visbouillon

De groenten in blokjes snijden.
Bak het prei wit en de chilipeper in olijfolie met kerrie, kruiden naar smaak.
Voeg de visbouillon toe en laat 10 minuten stoven.De kabeljauwblokjes, wortel, venkel en selder en het Orvalbier mogen nu in de soep.
Drie minuten voor het einde van de kooktijd mogen de blokjes paprika eronder geroerd worden.
Verdeel de scampi’s/garnalen in soepkommen en vul met de warme soep.

Serveer met lekkere rouille, brood en een Orvalbier.

Eet smakelijk!

Chocolademousse met Orvalbier

Dit recept wordt u aangeboden door Ambassadeur Orval :

DE HEEREN VAN LIEDEKERCKE
Kasteelstraat 33
9470 DENDERLEEUW


Ingredienten :

- 200 gr chocolade
- 100 ml Orvalbier
- 200 gr eiwit

Laat de chocolade op een zacht vuurtje smelten in het bier en laat afkoelen. Klop het eiwit stevig op en spatel er de chocolade-biermengeling luchtig onder. Laat het geheel een nachtje rusten in de koelkast.

De chocolademousse is bereid zonder suiker, eierdooiers en room om het luchtig te houden en ook om de smaak van het bier te accentueren.

Eet smakelijk!

ORVALOMELET

Dit recept wordt u aangeboden door Ambassadeur Orval :

AU PETIT BEDON
18 Place Monseu
5590 CINEY


Ingredienten :
-    3 eieren
-    Een beetje melk
-    3 sneedjes  rauwe Ardeense hesp
-    1 sneedje Orvalkaas
-    15 cl Orvalbier
-    Peper
-    Zout
-    Paprikapoeder

Klop de 3 eieren met de melk. Smelt een beetje boter in een pan en giet er de eieren bij samen met de sneedjes Orvalkaas en de ham, beide in stukjes gesneden.

Voeg er  peper, zout en paprikapoeder bij. Zodra de omelet bijna gaar is, giet u het Orvalbier bij en wacht u tot het goudbruin is. Serveer met salade, brood of frietjes.

∧ top