Kaasmakerij

Ingrediënten en samenstelling

Technische steekkaart van de Orvalkaas


ALGEMENE BESCHRIJVING

- Deze kaas wordt vervaardigd op de site van van de trappistenabdij in Orval in het zuiden van België
- Als basisgrondstof gebruikt men verse volle melk uit de Gaumestreek
- Het is een halfzachte kaas van het St.-Paulintype die gedurende drie weken rijpt.
- Elk blok weegt 2,1 kg


INGREDIENTEN

  • Gepasteuriseerde melk van koeien,
  • melkzuursel,
  • Stremsel
  • Zout

COMPOSITION

  • Hij heeft een natuurlijkekorst, waarvan de kleur evolueert van oranje naar bordeau, met natuurlijke kleurstof : roucou, tropische plant
  • De totale droogstof bedraagt ± 53 % van het gewicht
  • De verhouding van het vetgehalte tot het totale gewicht is ± 30 %
  • Het zoutgehalte bedraagt ongeveer 15 gr per kg kaas
  • De niet versneden kazen zijn rechthoekig
  • Zout : ± 2 %
  • Proteïnestoffen : ± 21 %
  • Energiewaarde : 372 kcal/100g
∧ top