Brouwerij

Het label Ambassadeur Orval


De brouwerij van Orval waakt nauwgezet over de kwaliteit van haar trappist bier en voerde in dat kader het label Ambassadeur Orval in.

Voor deze editie 2018 kregen 367 brasseries, cafés et restaurants het label.  Er zijn 273 Ambassadeur Orval in alle België, maar ook 22 in Frankrijk, 2 in Duitsland, 35 in Nederland, 8 in het Groothertogdom Luxemburg, 10 in Groot-Brittagnië, 8 in Italië en 7 in USA.


Een uitgesproken streven van de brouwerij van Orval

Elk jaar wordt het label Orval Ambassadeur uitgereikt aan de caféhouders en restaurants die het best beantwoorden aan de criteria Aanwezigheid, Service en Competentie. De toekenning van deze onderscheiding gebeurt door een comité, waarin de brouwerij en onafhankelijke personen zetelen.

De Ambassadeurs die het label voor 2019 behaald hebben, ontvagen : een krijtbord om de prijs te noteren van een ‘Jonge Orval’ en een ‘oude Orval’, vervaardigd uit beukenhout door het lokale bedrijf Stallbois.


De naleving van drie criteria : Aanwezigheid, Service, Kennis

Meer dan 300 kandidaten kregen de opdracht om zo goed mogelijk te beantwoorden aan de criteria op het gebied van aanwezigheid, service en creativiteit.
Het objectief aanwezigheid moest de caféhouder aansporen om in zijn zaak het Orval trappistenbier een ereplaats te geven.

Service had tot doel de waard te herinneren aan de kunst van een goede bediening die de liefhebber van Orval op prijs stelt bij het proeven : de keuze tussen gekoelde Orval of Orval op kamertemperatuur, jong of ouder dan 6 maanden, een schoon en droog glas, desgewenst vergezeld van kaas van Orval en een bediening met de glimlach.

De Ambassadeurs worden niet alleen gewaardeerd voor hun uitstekende bediening en de bijzonder Orval sfeer in hun zaak, maar ook voor hun kennis betreffende Orval.
Aarzel niet om hen vragen te stellen omtrent het bierbrouwen en de geschiedenis van deze Cistercienzerabdij.


Controle en toekenning

Om zo objectief mogelijk te zijn, kregen personen die onafhankelijk zijn van de brouwerij en van uw concessiehouder de opdracht krijgen om uw zaak een anoniem bezoek te brengen. Zij zullen ons verslag uitbrengen over de criteria voor de Aanwezigheid en de Service. Het toekenningscomité vergaderde in october en loofde de titel van Orval Ambassadeur uit.

De geselecteerde Orval Ambassadeurs ontvangen een email bordje en een exclusief geschenkje tijdens een gezellige bijeenkomst op de plaats waar hun favoriete bier wordt gebrouwen. Eén kandidaat met zeerhoge motivatie en inzet voor het Orval bier gedurende meerdele jaren wint deze bronzen trofee.

Voor het jaar 2019, het magna cum laude is:

GOEDE VRIJDAG

SINT SERVAASWEG 1
2230 HERSELT
tél 0499/125 076
Gesloten op dinsdag en woensdag
ranselmefat@hotmail.com

 


Op naar de achtiende uitgave

Gezien het succes van deze ervaring, werkte de brouwerij van Orval al de informatie voor de 18de uitgave uit, namelijk Orval Ambassadeur 2020. Jaar na jaar zullen de Ambassadeurs hun titel kunnen verdedigen of zullen nieuwe gegadigden hun label kunnen bekomen. De kandidaturen moeten, via uw concessiehouder, in het bezit van de brouwerij zijn vóór 28 februari 2019.

∧ top