Brouwerij

Dit recept wordt u aangeboden door Ambassadeur Orval :

De Volksbond 

Leperstraat 26,
B-8980 Zonnebeke


Ingredienten :

- 4 forelfilets, op smaak gebracht met zout, peper en viskruiden
- 8 plakjes Orval kaas
- 0,4 kg aardappelen, geschild
- 1 dl melk
- 50g boter
- 80g geraspte Orval kaas
- 1 ei
- 15 cl Orval bier
- 1 prei, in ringen gesneden 

Voor de saus: 
- 3 eidooiers
- 10 cl Orval
- 100g geklaarde boter
- scheutje citroensap
- 0,2dl koksroom

Kook de aardappelen en prak ze tot puree. Voeg het ei, het Orvalbier, de geraspte kaas, boter en melk toe. Breng op smaak, roer alles goed samen.  Kook de prei kort, giet af en spoel met ijskoud water. Roer ze vervolgens onder de puree. Doe in een ingeboterde ovenschotel, leg de forelfilets vervolgens op de puree, schik 2 plakjes Orval kaas per filet en bak 10-12 minuten in de oven op 180°C.  
Klop voor de saus de eierdooiers in een sauspan op een zacht vuur, en voeg een klein scheutje citroensap en eventueel wat water toe. Wanneer de saus begint te binden, haal je de pan van het vuur en voeg je al roerend de geklaarde boter toe. Breng op smaak en voeg het bier en de room toe. Schik de puree op het bord, vervolgens de forelfilet met de kaaskant naar boven, serveer de saus apart.

Eet smakelijk!

nl