Brouwerij

Dit recept wordt u aangeboden door Ambassadeur Orval :

Eet & Biercafé De Beiaard

Oude Markt, 24,
7511 GB Enschede, 
Nederland


Ingredienten :

- 400 g kabeljauwfilet in blokjes gesneden
- 150 g voorgekookte sampi’s/garnalen
- 1 halve rode paprika, 1 wortel, 350 g prei wit, 2 takjes selder, ¼ venkelkooi
- ½ chilipeper zonder zaad en fijn gesneden
- 1 theelepel kerriepoeder, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout
- 2 dl Orvalbier en 2 dl visbouillon

De groenten in blokjes snijden.
Bak het prei wit en de chilipeper in olijfolie met kerrie, kruiden naar smaak.
Voeg de visbouillon toe en laat 10 minuten stoven.De kabeljauwblokjes, wortel, venkel en selder en het Orvalbier mogen nu in de soep.
Drie minuten voor het einde van de kooktijd mogen de blokjes paprika eronder geroerd worden.
Verdeel de scampi’s/garnalen in soepkommen en vul met de warme soep.

Serveer met lekkere rouille, brood en een Orvalbier.

Eet smakelijk!

nl